Antal besökare!

lördag 15 september 2012

Höstens skörd





Så, nu har vi tagit reda på vår höst-skörd!
En korg med äpplen!
Lite sura att bara äta som det är...
men desto bättre i 
äppelpaj
och 
äppelmos!

Här ett super gott äppelpaj recept!

Äppelpaj!

Blandas:
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 ½ dl socker
1 ½ tsk flingsalt

Äppelröran:
ca 800 g äpplen (eller tills formen är lagom fylld)
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt

Gör så här...
Smuldeg: Skär smöret i bitar. Blanda ihop smör, mjöl och havregryn med händerna, tills det blir en smulig massa. Blanda sedan i socker och flingsalt.
Äppelröra: Skala (går bra med oskalade äpplen också), kärna ur och skär äpplena i mindre bitar, exempelvis skivor. Blanda äppelbitarna med kanel, socker och flingsalt i en smord
pajform.

Fördela smuldegen över äpplena och grädda mitt i ugnen i 
225 grader i 20-25 minuter.
Servera med glass, vaniljsås eller grädde.





Inga kommentarer: