Höstens skörd
Så, nu har vi tagit reda på vår höst-skörd!
En korg med äpplen!
Lite sura att bara äta som det är...
men desto bättre i
äppelpaj
och
äppelmos!
Här ett super gott äppelpaj recept!
Äppelpaj!
Blandas:
125
g kallt smör
2
dl vetemjöl
1
dl havregryn
1
½ dl socker
1
½ tsk flingsalt
Äppelröran:
ca
800 g äpplen (eller tills formen är lagom fylld)
1
tsk kanel
2
tsk socker
1
krm flingsalt
Gör så här...
Smuldeg:
Skär smöret i bitar. Blanda ihop smör, mjöl och havregryn med händerna, tills
det blir en smulig massa. Blanda sedan i socker och flingsalt.
Äppelröra:
Skala (går bra med oskalade äpplen också), kärna ur och skär äpplena i mindre
bitar, exempelvis skivor. Blanda äppelbitarna med kanel, socker och flingsalt i
en smord
pajform.
Fördela
smuldegen över äpplena och grädda mitt i ugnen i
225 grader i 20-25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar