Antal besökare!

onsdag 21 september 2011

Höstens inredningstrender!

Enkelt men ombonat. Det ska vara mysigt och trivsamt utan att vara överbelamrat. Naturmaterial, mustiga färger. Och en och annan skir detalj i glas eller textil.

I en intervju för tidningen HD 6 sep 2011 berättar Chicie Lindgren, projektledare för inredningsmässan Formex i Sthlm/Älvsjö, att vi går från "mycket av allt" till en enklare attityd i inredningen.

Inredningstrenden sammanfattas ”COSY MINIMALISM”! En tydlig design och en stil som känns trygg och omfamnande.

Det enkla får representeras av naturmaterialen, de återvunna trämöblerna, saker tillverkade av drivved och av robust keramik. Men man ska också själv våga välja ett fåtal, klassiska inredningsdetaljer, färger och mönster. Det minimalistiska återfinns i kopparmetallens glans, i de raka linjerna, i det okonstlade, fascinationen av japansk återhållsam design. Härifrån kommer inslaget av det skira, det lätta som får bryta av den mer massiva basen.

Formexmässans Chicie Lindgren menar att det oroliga världsläget gör sitt till för att just den här trenden ska skilja ut sig och växa sig stark just nu.

– När katastroferna och konflikterna hopar sig söker vi tryggheten i en hemmiljö som andas gemenskap och omtanke"

Så tänd ett ljus eller sätt fyr i brasan, bjud över ett par vänner och mys under varma filtar. Vad sägs om den hösttrenden? Det låter som något vi alla kan haka på.

Checklista hösttrender:

Färger: Rött, brunt, orange, koppar.

Material: Trä, läder, ull, keramik, kopparmetall.

Inredning: Fåtölj, pall/sittpuff, pläd, öppen spis.

Lägg en mjuk fäll i stolen, tänd ett levande ljus och njut av stillheten i ett enkelt inrett rum.

Foto: Housedoctor

Inga kommentarer: